سازمانهای غیردولتی – سازمانهای غیردولتی در نگاه تطبیقی – پرشین مقاله
سازمانهای غیردولتی
سازمانهای غیردولتی ، سازمانها و نهادهایی هستند که در راستای اهداف صحیح به فعالیتهای علمی، اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی در جوامع میپردازند.بر این اساس، گسترش سازمانهای غیردولتی در کنار اقتصاد، بازار آزاد، خصوصیسازی، دموکراسی و اطلاع رسانی از جمله ابزارهای غیردولتی هستند که جایگاهی مهم نزد مردم دارند و از سوی دیگر میتوانند به برخی نیازها و دغدغههای جوامع که دولتها توانایی یا انگیزه پرداختن به آنها را ندارند. سازمانهای غیردولتی در نگاه تطبیقی
این تحقیق دانشجویی سازمانهای غیردولتی در نگاه تطبیقی مشتمل بر۴۲صفحه است، برای دیدن فهرست مطالب مقاله و جزئیات آن به اطلاعات اضافی زیر مراجعه فرمایید.
فهرست مطالب
چکیده ۲
تعریف سازمانهای غیردولتی.. ۲
ویژگیهای سازمانهای غیردولتی.. ۳
اهداف سازمانهای غیردولتی.. ۴
موضوع فعالیتهای سازمانهای غیردولتی.. ۶
چه عواملی (یا نهادی) سازمانهای غیردولتی را حمایت میکند؟. ۷
زمینههای شکلگیری سازمانهای غیردولتی زنان در ایران. ۹
حمایتهای خارجی از سازمانهای غیردولتی داخلی.. ۱۱
تاریخچه سازمانهای غیردولتی در اقوام و ملل دینی و غیردینی.. ۱۲
سازمانهای غیردولتی بعد از اسلام. ۱۴
انواع مالکیت… ۱۸
۲ـ مالکیت دولتی.. ۱۹
بررسی قرضالحسنه در آیات و روایات… ۲۰
بررسی قرضالحسنه در روایات… ۲۱
قرضالحسنه از نظر فقها ۲۲
قرضالحسنه در حقوق مدنی ایران. ۲۳
نتیجهگیری.. ۲۴
فرآیند عملیاتی مطالعه تطبیقی.. ۲۶
طرح مسئله: ۲۶
مراحل شش گانه: ۲۶
۲۲) دامنه تحقیق: ۲۷
۲۳) ملاک تطبیق پذیری: ۲۸
کاوشی در قلمرو مطالعات تطبیقی.. ۲۸
۵) فواید و آثار مطالعات تطبیقی.. ۳۱
تبیین پیشینه مطالعه. ۳۲
مطالعات تطبیق.. ۳۴
مطالعه مدیریت تطبیقی اداری.. ۳۵
انواع مطالعات تطبیقی نظامهای اداری.. ۳۶
مشکلات مطالعات تطبیقی اداری : ۳۷
منابع و مآخذ. ۳۸
خرید با کلیه کارت های بانکی (دانلود فایل بلافاصله پس از خرید)
مقاله سازمانهای غیردولتی در نگاه تطبیقی ازسایت پرشین مقاله
خلاصه ای کوتاه از مقاله سازمانهای غیردولتی در نگاه تطبیقی را در زیر می توانید ببینید.
مقاله سازمان های مردم نهاد
تعریف سازمانهای غیردولتی
سازمان های غیردولتی به گروهی مستقل، غیردولتی، غیر انتفاعی و داوطلبانه از مردم گفته میشود که با اهداف مشخص و آشکار پیرامون یک نیاز اجتماعی مشترک گرد آمدهاند.
نقش سازمان های مردم نهاد
ویژگیهای سازمانهای غیردولتی
۱ـ سازمانهای غیردولتی غیر سیاسی هستند. و از آن جا که بطور مستقیم به فعالیتهای سیاسی نمیپردازند، میتوانند آزادانهتر به فعالیت خود ادامه دهند.
۲ـ به علت عدم وابستگی به دولت، جزر و مدهای ناشی از تغییر دولتها و مسؤولیتها، برنامههای آنها را تحتالشعاع قرار نمیدهد و میتوانند برای خود، سیاستها و برنامههای دراز مدت تدوین کنند.
۳ـ به علت محدودیت بودجه و امکانات میتوانند افراد کمتر و کارآمدتر را جذب کنند.
۴ـ غیر انتفاعی و داوطلبانه عضو میپذیرند
اهداف سازمانهای غیردولتی
۱ـ در تبیین و تبلیغ مفاهیم دینی و ایجاد جریانهای علمی و فرهنگی میتوانند فعال باشند.
۲ـ با انتخاب موضوعات جزئی و با محدود کردن موضوع فعالیت خود، میتوانند سطح کارشناسی خود را در همان موضوع، سرعت بخشند و به نهادهای حکومتی و سیاستگذاران، طراحان و مجریان سطوح مختلف، مشاوره کارشناسی دهند.
۳ـ با ایجاد جریانهای فرهنگی و اجتماعی و تکثیر آن، میتوانند زمینههای لازم را برای تحقق اهداف و برنامههای نظام اسلامی فراهم و مطالبات عمومی را هدایت کنند و آن گاه که نهادهای دولتی در اجرای وظیفه خود، سهلانگاری یا بر خلاف اهداف نظام اسلامی رفتار میکنند، با آگاهسازی مخاطبان و ارائه تحلیل روزآمد، فشار مطالبات اقشار گوناگون را متوجه نهادهای دولتی سازند.
موضوع فعالیتهای سازمانهای غیردولتی
فعالیت سازمانهای غیردولتی رابطه مستقیم با نیازهای عمومی جامعه دارد. این سازمانها مخصوص زنان نیست، بلکه یکی از دغدغههای آنها حل مشکلات زنان و حمایت از آنها میباشد.موضوع فعالیتهای سازمانهای غیردولتی به چهار دسته تقسیم میشود:فعالیتهای فرهنگی؛ ۲ـ فعالیتهای اجتماعی؛ ۳ـ فعالیتهای خیریهای؛ ۴ـ فعالیتهای تخصصی صنفی.آمارها نشان میدهد که از سال ۱۳۷۶ ـ ۱۳۷۹ سازمانهای غیردولتی زنان با موضوع فعالیت فرهنگی، اجتماعی ۸/۳ برابر، با موضوع فعالیت خیریهای ۴/۳ برابر، و با موضوع تخصصی و صنفی ۳ برابر رشد را نشان میدهد.
انواع سازمان های مردم نهاد
زمینههای شکلگیری سازمانهای غیردولتی زنان در ایران
برخی انجمنهای علنی یا نیمه سری زنان پس از انقلاب مشروطیت، از جمله انجمن مخدرات وطن، انجمن خواتین و کانون بانوان را سرآغاز تشکیل سازمانهای غیردولتی با مختصات مدرن میدانند. این انجمنها در زمان سلطنت پهلوی دوم در قالب سازمانهای طرفدار رژیم سلطنتی یا گروههای چپ به فعالیت خود ادامه دادند و پس از انقلاب نیز چندین سازمان های غیردولتی شکل گرفت که چندان فعالیتی در موضوع زنان نداشت. تشکیل گروههای زنانه ایرانی در خارج از کشور مربوط به دهه شصت میشود؛ در آن زمان مخالفان مقیم خارج همراه با تحلیلگران غربی، به این نتیجه رسیدند که مبارزه با نظام اسلامی تنها از راههای فرهنگی و دراز مدت امکانپذیر است.
حمایتهای خارجی از سازمانهای غیردولتی داخلی
برخی از سازمانهای غیردولتی ، این امکان را دارند که با حمایتهای مالی و اعتباری سازمان ملل و بنیادهای بینالمللی به عنوان نماینده زن ایرانی در کنفرانسهای منطقهای و جهانی شرکت کنند. سمینارها و نشستها را با این حمایتها برگزار کنند و مهمتر از آن با عهدهدار شدن برخی فعالیتها (از سوی نهادهای بینالمللی) اعتبار و موفقیت به دست آورند.
تاریخچه سازمانهای غیردولتی در اقوام و ملل دینی و غیردینی
ادیان آسمانی و پیامبران الهی به ویژه پیامبر اسلام(ص)به انجام دادن کارهای نیک و احسان و انفاق و دستگیری از مساکین و مستعضفان سفارش بسیار کردهاند. دین مقدس اسلام بعد از امور اعتقادی و ایمانی و اعمال عبادی به انفاق و احسان و تعـاون و صدقات و امور خیریه اهمیت خاصی داده است و نیکـوترین نشانه بر صدق ایمان را صدقه جاریه دانسته است.
سازمانهای غیردولتی بعد از اسلام
از آغاز پیدایش دین مقدس اسلام کارهای خیر جمعی و از آن جمله قرضالحسنه و وقف جایگاهی رفیع داشت، همه پیشوایان بزرگوار ما در این راه خیر پیشگام بودهاند و در دریای بیکران علوم فقهی گوهرناب وقف مقامی رفیع دارد. از زمانـی که استنباط علمـی عمیق اسلامی از منابـع چهارگانه کتاب، سنـت، عقل و اجماع شروع و علم فقه به وجود آمده، بابی به وقف اختصاص یافته است.
قرضالحسنه در حقوق مدنی ایران
در «حقوق مدنی» دکتر کاتوزیان آمده قرض وسیلهای برای تعاون اجتماعی است، زیرا موجب میشود کسی که نیاز به مالی دارد، آن را از دیگران بگیرد و در فرصت مناسب مثل آنچه را به وام گرفته است، پس بدهد. صاحب مال و نیازمند به این دادوستد، رغبتی بیشتر از صدقه و عطیه دارند. صاحب مال میداند که به مثل آنچه وام داده میرسد و نیازمند نیز رفع حاجت میکند. بیآنکه در گرو ترحم و لطف دیگری باشد و منتی بر دوش کشد. به همین دلیل است که در اسلام قرض دادن را در زمره عبادات آورده و حتی برتر از صدقه شمردهاند (نجفی، ۱۹۸۱م، ج ۲۵، ص ۲۸۵) و با حرام کردن ربا آن را از آلایشهای مادی و سودجویی دور ساختهاند.
کاوشی در قلمرو مطالعات تطبیقی
شیوه و روش مطالعات تطبیقی امروزه در گستره علوم انسانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طوری که بسیاری از محققان بر این امر واقفند که این شیوه مطالعاتی نکات مهمی از گستره اندیشگی را مورد نقد و بازخوانی قرار میدهد.اگرچه برخی از اندیشمندان با این شیوه مخالفت دارند و آن را آسیبی به قلمرو مطالعه میدانند، اما به هر حال، این شیوه امروزه توانسته از اقبال خوبی برخوردار شود و بنیانهای فکری یک اندیشه را مورد کاوش قرار دهد. مقاله ذیل بخشی از مقاله طولانی مولف است که جهت ارائه به همایش اسماء ارائه شده و به این موضوع میپردازد.
فواید و آثار مطالعات تطبیقی
بهدور از مخالفتهای گروهی با مطالعات تطبیقی و تاکید آنان بر آسیبهای این روش، نباید از نظر دور داشت که تحولات فکری همانگونه که مرهون تاثیرپذیری درونی است میتوانند متاثر از مراودات و برگرفتن از بیرون نیز باشند. ضرورت طرح تدوین شیوهای نو در تدریس فلسفه اسلامی میتواند متاثر از دستاوردهای فلسفه غرب یا دامنه تاثیر آن بر دانشجویان و محققان باشد. نقاط قوت در فلسفه غرب هر پژوهشگر فلسفه اسلامی را ترغیب میکند تا به مبانی آن توانمندیها پیبرده و در صورت ضرورت آن شیوهها را با تنقیح و سازگار دادن برگیرد.
خرید با کلیه کارت های بانکی (دانلود فایل بلافاصله پس از خرید)
.
نظرات بسته شده است.