برنامه ریزی منابع سازمان ERP

رشد غیر قابل پیش بینی فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه های گذشته که با تکیه بر توسعه صنایع مختلفی ازجمله الکترونیک، کامپیوتر، مخابرات و … صورت گرفته، بر جنبه های مختلف عملکرد سازمانها تاثیرات شگرفی داشته است. همزمان با این تغییرات، محیط فعالیت سازمانهای مختلف پیچیده تر شده و به همین جهت نیاز به سیستمهایی که بتواند ارتباط بهتری بین اجزای مختلف سازمانی برقرار کرده و جریان اطلاعات را در بین آنها تسهیل کند، افزایش چشمگیری یافته است. این سیستمها که در مجموع به سیستمهای سازمانی Enterprise Systems (ES) معروف هستند، زمینه ای را فراهم آورده اند که مدیران بتوانند در تصمیم گیری های مختلف خود از اطلاعات مناسب در هر جا و در زمان مناسب استفاده نمایند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]فهرست مطالب[/highlight]
_Toc381459130عنوان صفحه
دیباچه ۴
مقدمه ۵
فصل اول
(۱_۱)تعریف ERP 7
(۲_۱) نقش سیستمهای اطلاعاتی در موسسات تولیدی و صنعتی ۹
فصل دوم
(۱_۲) سیر تکامل سیستمهای اطلاعاتی ۱۱
(۲_۲) سیستمهای Batch در کامپیوترهای مرکزی ۱۱
(۳_۲) سیستمهای OnLine در کامپیوترهای سازمانی(تک کاربره) ۱۱
(۴_۲) تفکیک DATA ازبرنامه ها وراه اندازی مراکز سرویس داده ۱۲
(۵_۲)- راه اندازی مراکز سرویس برنامه(Application Server) 14
(۶_۲)- سیستمهای اطلاعاتی Web Based 15
فصل سوم
(۱_۳)جایگاه ERP در لایه های نرم افزاری وسیستمهای اطلاعاتی ۱۸
فصل چهارم
(۱_۴) تاریخچه و سیر تکاملی سیستمهای ERP 20
(۲_۴) سیستمهای اطلاعاتی دهه ۶۰ ۲۰
(۳_۴) سیستمهای اطلاعاتی دهه ۷۰(Material Requirement Planning) 21
(۴_۴) سیستمهای اطلاعاتی دهه۸۰(Manufacturing Resource Planning) MRPII 22
(۵-۴) سیستمهای اطلاعاتی دهه ۹۰ (Money Resource Planning) MRPIII و ERP 25
فصل پنجم
(۱_۵)آشنایی کامل با ERP 29
(۲_۵) منافع حاصل ازپیاده سازی ERP 32
(۳_۵) مهندسی مجدد سازمان (BPR) 34
ERP (5_4) چگونه می تواند کسب و کار یک شرکت را بهبود بخشد؟ ۳۹
(۵_۵)دلایل به کارگیری(ERP) 40
ERP (5_6) و رضایت کاربران ۴۱
فصل ششم
(۱_۶) یک پروژه ERP چقدر زمان می برد؟ ۴۵
ERP (6_2) چه مشکلی را از کسب و کار من حل می کند؟ ۴۶
(۶_۳)هزینه واقعی ERP چقدر است؟ ۴۷
(۶_۴)چه زمانی نتیجه(ERP) مشخص می شود و این نتیجه در چه مقیاسی خواهد بود؟ ۴۸
(۶_۵) هزینه های پنهان ERP 49
فصل هفتم
(۱-۷)روشهای پیاده سازی ERP 55
ERP (7_2) چگونه با تجارت الکترونیکی هماهنگ می شود؟ ۵۷
(۷_۳)رهنمودهای کلی جهت اقدامات عملی ۵۸
(۷_۴)پیکربندی نرم افزارERP 59
(۷_۵)اجزای نرم افزار ERP 60
(۷_۶)مراحل انتخاب، تهیه و پیاده سازی ERP در سازمان ۶۷
(۷-۷) مراحل پیاده سازی ERP به قرار زیر میباشد: ۶۸
فصل هشتم ۷۰
(۱_۸) آشنائی با ارائه کننده گان ERP درجهان ۷۱
(۲_۸) آشنایی با ارائه کنندگان ERP درایران ۷۲
نتیجهگیری ۷۳
منابع ۷۴
.
خلاصه ای کوتاه از مقاله برنامه ریزی منابع سازمان ERP را در زیر می توانید ببینید.
[highlight txtcolor=”#eded00″]دیباچه[/highlight]
از آنجائیکه محیط کسب وکار عصر اطلاعات فعلی رقابت شدیدی را در اخذ اطلاعات و دانش ایجاد نموده است ،ضرورت دارد سیستم ها ی اطلاعاتی سازمانها تا حد ممکن پیوستگی خود را حفظ کند وچنانچه بخواهند از هم جدا و به صورت جزیره های اطلاعاتی مستقل کار کنند اطلاعات مطلوبی از آنها نمیتوان استخراج کرد.
بسیاری از متخصصان ITبر این عقیده اند که تنها بخشی از اطلاعات سازمان در فرآیند های تصمیم گیری مورد استفاده قرار می گیرد، و بسیاری از آنها به علت فقدان متخصصان فن همچنان بی استفاده باقی می ماند .
[highlight txtcolor=”#eded00″]مقدمه[/highlight]
رشد غیر قابل پیش بینی فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه های گذشته که با تکیه بر توسعه صنایع مختلفی ازجمله الکترونیک، کامپیوتر، مخابرات و … صورت گرفته، بر جنبه های مختلف عملکرد سازمانها تاثیرات شگرفی داشته است. همزمان با این تغییرات، محیط فعالیت سازمانهای مختلف پیچیده تر شده و به همین جهت نیاز به سیستمهایی که بتواند ارتباط بهتری بین اجزای مختلف سازمانی برقرار کرده و جریان اطلاعات را در بین آنها تسهیل کند، افزایش چشمگیری یافته است. این سیستمها که در مجموع به سیستمهای سازمانی Enterprise Systems (ES) معروف هستند، زمینه ای را فراهم آورده اند که مدیران بتوانند در تصمیم گیری های مختلف خود از اطلاعات مناسب در هر جا و در زمان مناسب استفاده نمایند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]تعریف ERP[/highlight]
ERP یا Enterprise Resource Planning یک بسته نرم افزاری است که تمامی فرایندهای اصلی تجاری در تمام صنایع را پوشش میدهد.و آخرین راهکار تکنولوژی اطلاعات جهت تامین نیازهای انفورماتیکی سازمانها وموسسات وبرنامه ریزی بهینه منابع آنها با نگرش توام درون وبرون سازمانی می باشد.
[highlight txtcolor=”#eded00″]نقش سیستمهای اطلاعاتی در موسسات تولیدی و صنعتی[/highlight]
در دهه های گذشته مدیران واحدهای صنعتی و تولیدی با روشهای سنتی، عملکرد مجموعه تحت امر خود را کنترل می نمودند. با توجه به افزایش حجم فعالیتها و توسعه سازمانها،استفاده از روشهای سنتی دیگر جوابگو نیازهای اطلاعاتی موسسات نبوده و نیازهای اطلاعاتی را برآورده نمی سازد. با توجه به گسترش تکنولوژی امروزه استفاده از روشها و ابزار مختلف در مدیریت مدرن جایگاه خاصی دارد. کامپیوتر از جمله ابزاریست که بصورت گسترده ای جهت هدایت وکنترل عملیات وفعالیتها مورد استفاده قرار می گیرد.
[highlight txtcolor=”#eded00″]سیستمهای اطلاعاتی دهه ۷۰(Material Requirement Planning)[/highlight]
در این دهه شرکتهای تولیدی رشد قابل توجهی کرده بودند و دیگر نمی توانستند اطلاعات خود را محدود به موجودی اقلام و مواد مصرفی خود نمایند.واحتیاج به سیستم هائی داشتند که بتواند این سیستمها برای آنها کار تسطیح منابع را انجام دهد.
از طرفی اتلاف منابع نیز برای سازمانهای تولیدی مهم بود . از آنجا که تولید شرکتهای تولیدی بزرگ روز به روز افزایش پیدا می کرد و این شرکتها احتیاج به سیستمهای برنامه ریزی دقیقی داشتند که کار کنترل و برنامه ریزی منابع را برای آنها انجام دهد.
[highlight txtcolor=”#eded00″]آشنایی کامل با ERP [/highlight]
آخرین راهکار فن آوری اطلاعات (IT) جهت تامین نیازهایی انفورماتیکی سازمانها وموسسات وبرنامه ریزی بهینه منابع آنها با نگرش توام درون وبرون سازمانی ERP می باشد.
در حقیقت رشد قابل توجه تغییرات محیطی موثر برسازمانها و الزامات مربوط به بازنگری دیدگاهها وفرایندهای کسب و کار از یک طرف و تنگنا های محصولات نرم افزاری مبتنی بر مفاهیم MRPII و رشد امکانات فن آوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) از طرف دیگر زمینه های پیدایش ERP را فراهم نمود.
[highlight txtcolor=”#eded00″]منافع حاصل ازپیاده سازی ERP[/highlight]
هر پیادهسازیERP که بهطور صحیح و مطلوب صورت پذیرد، پیامدهای سودمندی خواهد داشت. بهطور نمونه به واسطه افزایش فروشی که از طریق زمانهای پیشبرد کوتاهتر و نیز زمانهای تحویل قابل اطمینان حاصل میگردد، سود حاشیهای موسسه افزایش مییابد.
[highlight txtcolor=”#eded00″]مهندسی مجدد سازمان (BPR)[/highlight]
مطالعات گسترده و عمیق فرآیندهای موجود، قبل ازتوجه به ERP یک ضرورت است مطالعات مذکور، نقائص و کمبودهای فرآیندهای موجود را تعیین مینماید. این مطالعه مهندسی مجدد نامیده می شود(BPR).
ERP (5_4) چگونه می تواند کسب و کار یک شرکت را بهبود بخشد؟
ERP عملیاتی که در جریان انجام فرایند کسب و کار بایست انجام شوند را خودکار می کند-مانند به انجام رساندن یک سفارش، که شامل دریافت یک سفارش از مشتری ، ارسال کالای درخواستی و دریافت وجه آن است.
[highlight txtcolor=”#eded00″]دلایل به کارگیری(ERP) [/highlight]
سرمایهگذاری رویERP ، معمولاً برای هر سازمانی، بهنسبت ابعاد آن، سنگین و هنگفت است و غالباً مدیران در سنجش بازگشت این سرمایهگذاری دچار اشتباه میشوند و آن را در قالب کمی و پولی جستجو میکنند. حال آنکه یکERP اگر بهخوبی پیاده شود و سیستمهای اجرایی را اصلاح و فرهنگ سازمان را متحول کند، با تسهیل و سرعتدهی به کلیه فعالیتهای یک موسسه و ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در بین آنها، بازگشت سرمایه مطلوبی در برخواهد داشت.
[highlight txtcolor=”#eded00″]ERP و رضایت کاربران[/highlight]
برای شرکتها حیاتی است قبل از اینکه هزینه ای را بپردازند و پیاده سازی نرم افزار را آغاز کنند، بررسی کنند آیا یک بسته استاندارد نرم افزار ERP با روش کاری آنها سازگار است یا نه. رایج ترین دلیل شرکتها برای اجتناب از پروژه های چند میلیون دلاری ERPاین است که مشاهده می کنند نرم افزار یکی از فرایند های مهم کاری آنها را پشتیبانی نمی کند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]ERP چه مشکلی را از کسب و کار من حل می کند؟[/highlight]
سه دلیل عمده برای به کار گیری ERP در شرکتها وجود دارد:
مجتمع کردن داده های مالی- وقتی مدیر عامل می خواهد کار نمود کلی شرکت را بدست آورد ممکن است با صورتهای متفاوتی از حقایق روبرو شود. بخش مالی ارقام درآمدی مخصوص به خودرا دارد، بخش فروش روایت دیگری دارد، ودیگر بخشها نیز به همین ترتیب. ERP نسخه واحدی از حقایق بوجود می آورد که نیازی به پرسیدن هم ندارد، چرا که همه یک سیستم را در اختیار دارند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]هزینه واقعی ERP چقدر است؟[/highlight]
اخیراً توسط گروه متا مطالعه ای بر روی هزینه نهایی مالکیت یا TCO در مورد پروژه ERPانجام شد که شامل هزینه های سخت افزار، نرم افزار، دریافت خدمات تخصصی و آموزش کادر داخلی بود. ارقام TCOشامل مخارج نصب نرم افزار و همچنین هزینه هایی است که طی دو سال و برای نگهداری، ارتقا و بهینه سازی سیستم مشخص می شوند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]هزینه های پنهان ERP[/highlight]
اگرچه شرکتهای مختلف، در فرایند تخصیص بودجه ،به مشکلات متفاوتی بر می خورند، ولی آنهایی که نرم افزار ERP را پیاده کرده اند متفق القولند که هزینه های خاصی بیشتر مورد بی توجهی یا برآورد اشتباه قرار می گیرند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]پیکربندی نرم افزارERP[/highlight]
حتی اگر یک شرکت با دلایل موجه مذکور سیستم ERP را پیاده ساخت هنوز هم دشواریهای ذاتی پیاده سازی سیستمی به پیچیدگی ERP، به آن اندازه است که گویا بخواهید به یک فیل بند بازی یاد بدهید! بسته ها متشکل از هزاران جدول بعنوان پایگاه اطلاعات است که برنامه ریزان سیستم اطلاعات و کاربران نهایی باید آنها را با فرایند های کسب و کارشرکت هماهنگ کنند. هر جدول یک کلید تصمیم گیری دارد که نرم افزار را برای اتخاذ تصمیم رهنمون می سازد. با ارایه تنها یک راه به شرکت برای انجام کارها-مثلاً پرداخت دستمزدها و یا بستن حساب شرکت- تمام واحدهای اجرایی شرکت و بخشهای دور افتاده آن تحت تاثیر قرار می گیرند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]آشنائی با ارائه کننده گان ERP درجهان[/highlight]
هر سیستم جامع اطلاعاتی، توان بالقوه برای تبدیل به ERP را دارد. اگر:
– از عمومیت موضوعی برخوردار باشد
– تجربه عملی از سر گذرانده باشد
– استانداردهای صنعت را رعایت کرده باشد.
[highlight txtcolor=”#eded00″]نتیجهگیری[/highlight]
در این پروزه، سیستمهای برنامهریزی منابع موسسه(ERP) مورد بررسی قرار گرفتند. پس از ارائه تعریفی ازERP، روند تاریخی توسعه سیستمهای گوناگون اطلاعاتی در سازمانهای تولیدی مورد مطالعه قرار گرفت و جایگاه سیستمهایERP در میان آنها روشن گردید. بهاین ترتیب، نقش حساس و واسطERP میان زنجیره تامین و سیستمهای کف کارخانه مشخص شد.
بهمنظور شفافترشدن گستردگی سیستمهایERP ، کارکردها یا مسئولیتهای اصلی آنها در سازمان نیز بررسی شد. یک سیستمERP بهدلیل ویژگی اساسی خود، یکپارچگی، تمامی جنبههای یک سازمان را از جمله توزیع و فروش، برنامهریزی تولید، تهیه و تدارک مواد، مدیریت سازمان و منابع انسانی و برنامهریزی و کنترل تجاری – در قالبی ساختیافته در برمیگیرد؛ بهاین ترتیب چنانچه بهدرستی اجرا شود، میتواند منافع بسیاری را برای سازمان بهارمغان بیاورد که برخی از مهمترین آنها در این مقاله ارائه شدند.
[highlight txtcolor=”#eded00″]منابع مورد استفاده[/highlight]
اصول و مفاهیم فناوری اطلاعات،.دکتر محمود زرگر
برنامه ریزی منابع سازمان، مورال شیلدز، ترجمه: علی پارسیان
تکنولوژی در خدمت بنگاه، کریس فلوید، ترجمه: غلامرضا نصیرزاده
.
برای سفارش پروپوزال به این صفحه مراجعه نمایید : سفارش پروپوزال
برای خرید پروپوزال به این صفحه مراجعه نمایید: خرید پروپوزال
برای سفارش پایان نامه به این صفحه مراجعه نمایید: سفارش پایان نامه
برای دانلود پروپوزال آماده به این صفحه مراجعه کنید: پروپوزال آماده
برای دانلود تجربیات معلمان به این صفحه مراجعه نمایید: تجربیات معلمان
برای دانلود تجربیات معلمان ابتدایی به این صفحه مراجعه نمایید: تجربیان معلمان ابتدایی
برای دانلود تجربیات آموزشی معلمان به این صفحه مراجعه نمایید: تجربیات آموزشی معلمان
برای دانلود تجربیات یک معلم به این صفحه مراجعه نمایید: تجربیات یک معلم
برای خرید پروپوزال آماده به این صفحه مراجعه نمایید: خرید پروپوزال آماده
برای خرید تحقیق به این صفحه مراجعه نمایید: خرید تحقیق
برای انجام تحقیق دانشجویی به این صفحه مراجعه نمایید: انجام تحقیق دانشجویی
برای خرید تحقیق دانشجویی به این صفحه مراجعه نمایید: خرید تحقیق دانشجویی
برای سفارش تحقیق دانشجویی به این صفحه مراجعه نمایید: سفارش تحقیق دانشجویی
برای دانلود گزارش اقدام پژوهی به این صفحه مراجعه نمایید: گزارش اقدام پژوهی
